Xi poslao čestitku 7. Sajmu Kine i Euroazije

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je čestitku sedmom Sajmu Kine i Euroazije koji je u ponedjeljak započeo u Urumqiju, glavnom gradu Autonomne regije Ujgura Xinjiang.

Euroazijski kontinent, pun vitalnosti i potencijala za razvoj, ključna je regija za međunarodnu suradnju na zajedničkoj izgradnji Pojasa i puta, napisao je Xi u pismu.

Posljednjih je godina kineski Xinjiang u potpunosti iskoristio prednosti svoje lokacije kako bi aktivno unaprijedio izgradnju središnjeg područja Gospodarskog pojasa Puta svile i promicao međupovezanost, obostrano korisnu suradnju i zajednički razvoj između Kine i euroazijskih zemalja te su  postignuti pozitivni rezultati, napisao je Xi.

Naglasio je da je Kina voljna surađivati s drugim zemljama na promicanju duha Puta svile koji uključuje mir i suradnju, otvorenost i uključenost, uzajamno učenje te zajedničku dobrobit, za što je Sajam Kine i Euroazije važna platforma.

Istovremeno, Kina je spremna surađivati s drugim zemljama kako bi težili visokom standardu i održivom razvoju koji koristi ljudima te istražili nove sfere za euroazijsku suradnju, podigli suradnju na višu razinu i promicali zajednički razvoj i prosperitet, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.