Kina vodeća na globalnoj razini u proizvodnji i prodaji potrošačke elektronike

Electronic circuit board with text "Made in China". 3d illustration.

Kina je na prvom mjestu u svijetu prema proizvodnji i prodaji potrošačke elektronike, zahvaljujući poboljšanim kapacitetima za inovacije i izgradnju robnih marki, priopćilo je u utorak Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije.

Kina ostaje važna globalna proizvodna baza za potrošačke elektroničke proizvode, privlačeći najveće svjetske proizvođače elektroničke opreme koji su uspostavili proizvodne baze i centre za istraživanje i razvoj, rekao je dužnosnik ministarstva Xu Wenli na tiskovnoj konferenciji.

Ministarstvo će ubrzati izgradnju pionirskih i ključnih industrija u sektoru te promicati razvoj nove generacije audio-vizualne tehnologije i industrije virtualne stvarnosti, rekao je Xu.

Također će se uložiti napori da se, između ostalog, potakne unaprjeđenje industrijskih lanaca sadržaja, računarstva, pohrane i prikaza, rekao je Xu, pozivajući na integraciju i inovativni razvoj novih tehnologija u ključnim industrijama kako bi se potaknuo potrošački potencijal informacijske industrije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.