Kineski ministar vanjskih poslova tijekom sastanka s kolegom pozdravio veze Kine i Solomonskih otoka

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u utorak je tijekom sastanka s Jeremiahom Maneleom, ministrom vanjskih poslova Solomonskih Otoka, pohvalio je odnose između Kine i te pacifičke otočne zemlje.

Sastanak je dogovoren na marginama tekućeg 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Wang je Maneleu rekao da su pod vodstvom šefova država dviju zemalja u protekle tri godine od uspostave međusobnih diplomatskih odnosa postignuti plodonosni rezultati kao rezultat svestrane razmjene i suradnje između Kine i Solomonskih Otoka, što je donijelo opipljive dobrobiti narodu Solomonskih Otoka.

Uzajamno političko povjerenje između dviju zemalja jača, a temelji bilateralnih odnosa su učvršćeni, rekao je Wang, dodajući da su činjenice pokazale kako je odluka o uspostavi diplomatskih odnosa između Kine i Solomonskih Otoka u potpunosti u skladu s temeljnim interesima Solomonskih Otoka i njihovog naroda.

Kina je oduvijek bila pouzdani prijatelj Solomonskih Otoka i nastavit će podupirati i pomagati Solomonskim Otocima gdje god može te ubrzati zajednički razvoj kako bi ostvarili nacionalni preporod svojih zemalja, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.