Mladi za grad

U sklopu projekta „Mladi za grad” PRONI Centar za socijalno podučavanje organizira Konferenciju koja će se održati u ponedjeljak 26. rujna 2022. od 10 do 17h u Staroj
pekari 
(Trg Vatroslava Lisinskog 11, Osijek). Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom, a kroz  Erasmus+ program.

Projektom „Mladi za grad” krenuli smo u proces pripreme i izrade nacrta Programa za mlade grada Osijeka 2023.-2025. kao strateškog dokumenta koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Osijek želi odgovoriti na različite potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih kao i standarde provedbe gradske politike za mlade.

U sklopu projekta dosada je održana je početna konferencija, te su predstavljeni rezultati istraživanja o potrebama i problemima 576 ispitanih mladih ljudi grada Osijeka, a na kojoj su formulirana područja budućeg Programa za mlade.
Također, provedeno je 7 strukturiranih rasprava (dijalog mladih i donositelja odluka) kroz koje su svoja promišljanja i zaključke iznijeli ukupno 260 mladih i 75 različitih dionika. Na temelju tih zaključaka i prioriteta, na konferenciji koja slijedi 60 sudionika će formulirati ključne
prioritete i mjere Programa.

Konferencija će na jednom mjestu okupiti 40 mladih i 15 tzv. donositelja odluka (osoba koje su zaposlene u različitim ustanovama i organizacijama).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.