Puštena u promet obilaznica kod Belog Manastira

Obilaznica kod Belog Manastira vrijedna gotovo 89 milijuna kuna u srijedu je puštena u promet, te se očekuje da će rasteretiti promet kroz grad i preusmjeriti tranzitni promet izvan njega.

Izgradnjom obilaznice duljine 3,2 kilometra s četiri kružna raskrižja i nadvožnjakom preko željezničke pruge, izmješten je dio državne ceste DC 517 na dionici na kojoj postojeća državna cesta prolazi kroz centar Belog Manastira.

Na otvorenju obilaznice ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je kako je nova prometnica vrlo bitna za prometno rasterećenje i premještanje tranzitnog prometa izvan grada.

Butković je kazao kako je to investicija Hrvatskih cesta koja je u neposrednoj blizini jedne od trenutno najvećih investicija u cestovnoj infrastrukturi, one na međunarodnom prometnom koridoru 5C do Belog Manastira, koja će biti otvorena ove godine.

Trenutno se radi na opremanju te dionice za koju će tehnički pregled biti prijavljen 28. listopada, nakon čega slijedi prikupljanje dokumentacije potrebne za otvorenje, pojasnio je Butković.

Ističe kako se u Osječko-baranjskoj županiji provodi nekoliko projekata obnove cestovne infrastrukture, među kojima su obnova državne ceste Nemetin-Aljmaš vrijedna oko 70 milijuna kuna, gdje radovi idu dobro, te obnova državne ceste kod mjesta Normanci vrijedna oko 90 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izvijestio je kako je realizacijom projekta belomanastirske obilaznice završena izgradnja obilaznica kod svih gradova na području Osječko-baranjske županije.

Spremno dočekujemo završetak dionice koridora 5C do Belog Manastira, koja će se otvoriti do kraja godine, a koja će uz izgradnju ove obilaznice pridonijeti izmještanju tranzitnog prometa, koji bi inače išao kroz sam grad, prilično neuvjetnom cestom, rekao je Škorić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić podsjeća kako se u suradnji s nadležnim ministarstvom samo na osječkom području radi na nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, među kojima su podvožnjak u osječkoj Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, koji će uskoro biti završen, obnova osječke Zračne luke te izgradnja luke rasutih tereta.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob rekao je kako je ovo jedan od najvrjednijih infrastrukturnih projekata u gradu, o kojemu se govori još od 2006. godine, i kojeg je pokušalo realizirati nekoliko prethodnih gradskih uprava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.