Dužnosnik pozdravio nepovratne trendove nacionalnog preporoda Kine

Kineski nacionalni preporod ušao je u nepovratni povijesni proces, rekao je kineski dužnosnik na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu o postignućima u tajvanskom radu i odnosima između dvije strane Tajvanskog tjesnaca od 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK-e).

“Za ostvarenje potpunog ponovnog ujedinjenja Kine, vrijeme, zamah i pravednost uvijek su na strani kopna”, rekao je Chen Yuanfeng, zamjenik direktora Tajvanskog radnog ureda Centralnog komiteta KPK-e, dodajući kako su razvoj i napredak kineskog kopna ključni čimbenik koji određuje tijek odnosa dvije strane tjesnaca.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Napominjući da se trend nacionalnog ponovnog ujedinjenja ne može promijeniti, bez obzira na opstrukciju ili sabotažu bilo koje sile, Chen je rekao kako država neće tolerirati nikakvo strano uplitanje u regiju Tajvan te će osujetiti svaki pokušaj podjele zemlje.

Dužnosnik je obećao poduzimanje konkretnih napora u promicanju mirnog razvoja odnosa između dvije strane tjesnaca, integriranje razvoja dviju strana i rad na ponovnom nacionalnom ujedinjenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.