Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: Kina cijeni francusko protivljenje “novom hladnom ratu”

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u srijedu pomoćniku francuskog predsjednika da Kina cijeni javno izražavanje protivljenja “novom hladnom ratu” francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Wang je navedeno rekao tijekom sastanka s Emmanuelom Bonneom, Macronovim diplomatskim savjetnikom, u New Yorku na marginama tekućeg 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Bonne je izvijestio Wanga o stajalištima vezanim uz ukrajinsku krizu koja je Macron iznio obraćajući se Općoj skupštini UN-u prethodnog dana. Bonne je rekao da Francuska pridaje veliku važnost sigurnosti i stabilnosti, kao i obnovi mira u Europi te je spremna održavati razmjene na visokoj razini s Kinom te unaprijediti komunikaciju i koordinaciju i zajednički težiti okončanju sukoba i promicanju pomirenja.

Wang je rekao da Kina cijeni Macronovo ponovno javno izražavanje protivljenja Francuske “novom hladnom ratu”, blokovskoj konfrontaciji, kao i podjeli svijeta. Kina podržava aktivne napore Francuske za posredovanje u miru.

Suočene s trenutnom krizom, potrebno je da dvije zemlje govore jednim glasom i poštuju odgovornosti koje su preuzele kao stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.