Na Sajmu Kine i Euroazije potpisani poslovi vrijedni rekordnih 960 milijardi juana

Ukupna vrijednost ugovora potpisanih na sedmom Sajmu Kine i Euroazije, koji se održava od 19. do 22. rujna u Urumqiju, glavnom gradu sjeverozapadne kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang, već je dosegla rekordnu razinu, priopćio je organizator sajma u utorak.

Do sada su potpisani poslovi u vrijednosti od preko 960 milijardi juana (138,19 milijardi dolara), više od trostruko više nego tijekom posljednjeg sajma održanog 2018.

Poslovi su uglavnom sklopljeni u područjima energetike i električne energije, nafte i kemikalija, ugljena, infrastrukture, odjeće i tekstila, kulture i turizma, trgovine i logistike te nekretnina.

Sekundarna industrija činila je 83,61% svih poslova, ukupne vrijednosti 809,25 milijardi juana. Na primarni sektor otpada 2,53% poslova, a na sekundarni 13,86%.

Sajam, koji se održava putem interneta i na fizičkoj lokaciji, usredotočen je na projekte s dobrim tržišnim izgledima, visokom tehnologijom i značajnom investicijskom potražnjom. Također organizira posebne aktivnosti ulaganja i promicanja trgovine te aktivno gradi vrhunsku poslovnu platformu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.