Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi sastaje se s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u četvrtak s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock na marginama opće rasprave Opće skupštine UN-a 77 u New Yorku.

Wang Yi je rekao da je od sastanka ministara vanjskih poslova dviju zemalja na Baliju praktična suradnja dviju strana znatno napredovala, šaljući pozitivne signale i pokazujući potencijal i otpornost kinesko-njemačkih odnosa. Od uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Njemačke prije 50 godina, dvije se zemlje međusobno prepoznaju i svestrana suradnja je nastavila napredovati, na dobrobit oba naroda.

Baerbock je rekao da se Njemačka pridržava politike jedne Kine i pridaje veliku važnost održavanju razmjene i suradnje na visokoj razini u raznim područjima. Kina je važna globalna sila. Njemačka cijeni što je Kina postavila ambiciozne ciljeve smanjenja emisija i odigrala uzornu ulogu u suočavanju s klimatskim promjenama. Njemačka je voljna ojačati suradnju s Kinom u zelenoj transformaciji i inovativnom razvoju, pokazati vodstvo u područjima kao što je realizacija ciljeva kontrole temperature Pariškog sporazuma te zajednički odgovoriti na globalne izazove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.