Kina spremna promicati reformu WTO-a s drugim članicama G20: Ministarstvo trgovine

Kina je spremna raditi s ostalim članicama Grupe 20 (G20) na promicanju reforme Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i postizanju ciljeva održivog razvoja UN-a, prema dužnosniku Ministarstva trgovine (MOC).

Wang Shouwen, zamjenik ministra trgovine i predstavnik Kine za međunarodnu trgovinu pri MOC-u, iznio je primjedbe putem video veze na ministarskom sastanku G20 za trgovinu, ulaganja i industriju održanom u Indoneziji od četvrtka do petka.

Pridržavajući se svoje nove razvojne filozofije, Kina je predana poticanju zelenih razvojnih partnerstava, provođenju međunarodne investicijske suradnje i promicanju zelenog razvoja Pojasa i puta, rekao je Wang.

Kako bi izgradila globalnu zajednicu zdravlja za sve, Kina je surađivala s više od 120 zemalja i regija na cjepivima, rekao je Wang.

Usred napora da pogura industrijsku digitalizaciju i digitalnu industrijalizaciju, Kina napreduje u procesu pristupanja Sporazumu o partnerstvu u digitalnom gospodarstvu i jača međunarodnu suradnju u digitalnom gospodarstvu, rekao je zamjenik ministra.

Wang je pozvao sve strane da se suprotstave unilateralizmu i protekcionizmu te da izbjegavaju usvajanje diskriminatornih politika i mjera koje bi mogle iskriviti globalna ulaganja, industrijske lance i opskrbne lance.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.