Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Planovi ocrnjivanja Kine zbog pitanja ljudskih prava osuđeni su na propast

Pokušaji blaćenja i ocrnjivanja Kine nekoliko zapadnih zemalja zbog pitanja ljudskih prava propali su, rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak.

U ponedjeljak na tekućoj 51. sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda šezdeset i osam zemalja usprotivilo se uplitanju u unutarnje poslove Kine pod izlikom ljudskih prava.

“Posljednjih godina gotovo 100 zemalja izrazilo je pravedno stajalište u Vijeću za ljudska prava Ujedinjenih naroda i izrazilo podršku i razumijevanje legitimnog stajališta Kine”, dodao je.

Nekoliko zapadnih zemalja primjenjuje dvostruke standarde i politički manipulira pitanjima ljudskih prava te otvoreno koristi pitanja ljudskih prava kao alat za uplitanje u unutarnje poslove drugih zemalja, rekao je Wang.

“Pozivamo te zemlje da se prestanu smatrati propovjednicima ljudskih prava i primjenjivati dvostruke standarde te zaustave političke manipulacije”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.