DEA: Curenje plina iz Sjevernog toka nastavit će se do kraja tjedna

A large disturbance in the sea can be observed off the coast of the Danish island of Bornholm Tuesday, Sept. 27, 2022 following a series of unusual leaks on two natural gas pipelines running from Russia under the Baltic Sea to Germany have triggered concerns about possible sabotage. Danish Prime Minister Mette Frederiksen says she “cannot rule out” sabotage after three leaks were detected on Nord Stream 1 and 2. (Danish Defence Command via AP)

Istjecanje plina iz plinovoda Sjeverni tok nastavit će se do kraja tjedna, rekao je u srijedu glavni direktor Danske energetske agencije (DEA-e) Kristoffer Bottzauw.

“Očekujemo da će plin izaći iz cijevi do kraja tjedna. Iz tri curenja još uvijek istječe velika količina plina. Čini se da je došlo do pada tlaka u cijevima, pa zbog toga istječe nešto manje plina nego jučer, a očekujemo da će se to nastaviti i sljedećih dana”, rekao je Bottzauw, a citirala ga je danska novinska agencija Ritzau.

“Tada ćemo, prvo s danske strane, istražiti uzrok i pristupiti cijevima kako bismo mogli provesti temeljitu istragu.”

U ponedjeljak su se dogodila i prijavila tri curenja iz plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 u međunarodnim vodama – dva u danskoj gospodarskoj zoni i jedno u švedskoj gospodarskoj zoni. Vlasti se brinu o curenju u svojim zonama.

Foto: VCG

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.