Glasnogovornik: SAD su najveća prijetnja globalnoj kibernetičkoj sigurnosti

SAD provode neselektivnu kibernetičku kontrolu i akcije kibernetičke špijunaže na globalnoj razini i to je najveća prijetnja globalnoj kibernetičkoj sigurnosti, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je navedeno rekao komentirajući drugi istraživački izvještaj o kibernetičkom napadu američke Nacionalne sigurnosne agencije na kinesko Sjeverozapadno politehničko sveučilište.

Jučer objavljeno izvješće otkriva kako SAD tajno kontroliraju telekomunikacijske operatere u čak 80 zemalja i provode neselektivni nadzor komunikacija diljem svijeta.

Kina je od SAD-a putem različitih kanala zatražila objašnjenje neprijateljskog kibernetičkog napada i pozvala SAD da odmah prestanu s nezakonitim radnjama, ali SAD ignoriraju čvrste dokaze koje je objavila Kina i do sada šute, rekao je Wang.

Kina poziva zemlje da se ujedine kako bi se oduprle hegemonijskim činovima koji narušavaju kibernetički suverenitet i podrivaju međunarodna pravila te surađuju na stvaranju mirnog, sigurnog, otvorenog i kooperativnog kibernetičkog prostora, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.