Kina pozvala SAD i Kanadu da zajamče prava starosjedilačkih naroda

Kina je u srijedu pozvala SAD i Kanadu da bolje poštuju i jamče prava starosjedilačkih naroda u gospodarskom i društvenom oporavku nakon pandemije jer je pandemija pojačala dilemu ovih ljudi u obje zemlje.

Kineski predstavnik navedeno je rekao tijekom godišnje poludnevne panel rasprave o pravima starosjedilačkih naroda na 51. redovnoj sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a u Beču.

Kina pokazuje duboku zabrinutost za starosjedilačka narode koji pate od zanemarivanja, diskriminacije, nepravednog tretmana, pa čak i zlostavljanja, rekao je predstavnik, dodajući kako se ti problemi nisu poboljšali od početka provedbe plana gospodarskog i društvenog oporavka u tim zemljama.

Predstavnik je naglasio kako bi SAD i Kanada trebale ozbiljno razmisliti o sustavnoj diskriminaciji i ugnjetavanju koje trpe starosjedilački narodi u području zapošljavanja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, pravosuđa i socijalne sigurnosti te ubrzati provedbu Deklaracije UN-a o pravima starosjedilačkih naroda, radi bolje zaštite prava starosjedilačkih naroda u oporavku nakon pandemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.