Kina pozvala SAD na poštivanje obveza prema načelu jedne Kine

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova u srijedu je pozvao Sjedinjene Američke Države da poštuju svoju obveze prema načelu jedne Kine na jednostavan i jasan način.

Glasnogovornik Wang Wenbin navedeno je rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji komentirajući izjave potpredsjednice SAD-a Kamale Harris  da će Washington nastaviti produbljivati “neslužbene veze” s Tajvanom koje je dala ranije tijekom dana.

“Također smo primijetili da je Harris tijekom posjeta Japanu rekla da Kina potkopava ključne elemente međunarodnog poretka temeljenog na pravilima”, rekao je Wang, ističući da su, međutim, same Sjedinjene Američke Države rušitelj međunarodnog poretka.

Napomenuo je da je načelo jedne Kine prevladavajući konsenzus međunarodne zajednice i osnovna norma koja regulira međunarodne odnose, a također je i politički temelj za uspostavu i razvoj diplomatskih veza između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

“Održavanje riječi je najosnovnije pravilo”, rekao je Wang. “Ako SAD čak ne poštuju svoje obveze, kako su kvalificirane govoriti o pravilima? Samo će postati rušitelj međunarodnih pravila”, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.