Xi i Fernandez čestitali forumu na visokoj razini o kulturnim razmjenama

Kineski predsjednik Xi Jinping i argentinski predsjednik Alberto Fernandez poslali su u srijedu pismo čestitke Kinesko-argentinskom forumu na visokoj razini o kulturnim razmjenama.

Nazivajući Argentinu dobrim prijateljem i partnerom Kine, Xi je u pismu istaknuo da se ove godine obilježava 50. obljetnica uspostave diplomatskih veza između Kine i Argentine.

Xi je dodao kako se nada da će sudionici foruma izgraditi konsenzus kako bi pomogli u pisanju novog poglavlja u kinesko-argentinskom sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i pridonijeli izgradnji zajednice koja dijeli budućnošću za Kinu i Latinsku Ameriku u novom dobu.

Fernandez je pohvalio medijsku suradnju dviju zemalja. Unaprijedila  je međusobno razumijevanje između dva naroda, rekao je. Predsjednik je dodao kako se raduje produbljivanju bilateralne suradnje radi daljnjeg jačanja strateškog sveobuhvatnog partnerstva dviju zemalja.

Na forumu, čiji su domaćini bili Kineska medijska grupa i argentinski Javni medij nacije prisustvovalo je više od 100 predstavnika iz Kine i Argentine. Bilo je to i jedno u nizu događanja tijekom 2022. godine kojim se obilježava prijateljstvo dviju država.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.