Xi i japanski premijer razmijenili čestitke povodom 50. godišnjice normalizacije kinesko-japanskih diplomatskih odnosa

Kineski predsjednik Xi Jinping i japanski premijer Fumio Kishida u četvrtak su razmijenili čestitke povodom 50. obljetnice normalizacije diplomatskih odnosa Kine i Japana.

Xi je napisao da su u proteklih 50 godina, zahvaljujući zajedničkim naporima dviju vlada i naroda, dvije strane uzastopce potpisale četiri politička dokumenta i postigle niz važnih konsenzusa te kontinuirano produbljivale razmjene i suradnju u različitim područjima, donoseći važne koristi dvjema zemljama i njihovim građanima i promičući mir i razvoj regije i svijeta.

Xi je istaknuo kako pridaje veliku važnost razvoju kinesko-japanskih odnosa te je spreman surađivati s Kishidom kako bi, korištenjem 50. obljetnice normalizacije diplomatskih veza kao prilikom i praćenjem trenda vremena, obje zemlje poveli do zajedničke izgradnje kinesko-japanskih odnosa koji ispunjavaju zahtjeve novog doba.

Kishida je u svojoj poruci napisao da je Japan spreman pridružiti se Kini kako bi se usredotočili na promicanje razvoja konstruktivnih i stabilnih japansko-kineskih odnosa, kao i mira i prosperiteta dviju zemalja, regije i svijeta u sljedećih 50 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.