Kineski premijer čestitao na pokretanju Globalnog inovacijskog indeksa 2022.

Kineski premijer Li Keqiang poslao je u četvrtak čestitku Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO-u, eng. World Intellectual Property Organization) povodom pokretanja Globalnog inovacijskog indeksa 2022.

U pismu Li je napisao da su znanstveno-tehnološke inovacije snažna pokretačka snaga razvoja ljudskog društva. Pridajući veliku važnost inovacijama, Kina se snažno integrirala u globalnu mrežu inovacija, zaštitila prava intelektualnog vlasništva i povećala globalnu suradnju u znanstveno-tehnološkim inovacijama u svim područjima, napisao je.

Kina je postigla izvanredan napredak u povećanju znanstveno-tehnološke snage i sposobnosti za inovacije, napisao je premijer, dodajući kako su njeni inovacijski pogon i pokretanje poslovanja potaknuli vitalnost tržišta, kao i društvenu kreativnost te pomogli u napredovanju novih pokretača rasta.

Gledajući unaprijed, Li je napisao da će Kina poboljšati međunarodnu razmjenu i suradnju s otvorenijim stavom, produbiti sudjelovanje u globalnom upravljanju znanošću i tehnologijom te istražiti nova područja za globalnu suradnju u znanstveno-tehnološkim inovacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.