Državno vijeće Kine održava prijem povodom Dana državnosti

Kinesko Državno vijeće u petak je održalo prijem u Velikoj dvorani naroda u Pekingu povodom proslave 73. godišnjice osnutka Narodne Republike Kine. Nacionalni dan Kine pada 1. listopada.

Prijemu su nazočili Komunistička partija Kine (KPK) i državni čelnici Xi Jinping, Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng i Wang Qishan, kao i gotovo 500 gostiju iz zemlje i inozemstva.

Obraćajući se na prijemu, premijer Li Keqiang rekao je da će KPK ove godine sazvati svoj 20. Nacionalni kongres, te naglasio vitalni značaj događaja.

Ova je godina doista važna u razvoju Kine, dodao je Li. “Usuprot složenim i izazovnim razvojima unutar i izvan Kine, cijela naša nacija, pod snažnim vodstvom Centralnog komiteta KPK s drugom Xi Jinpingom u središtu, krenula je naprijed zajedno sa željom i odlučnošću.”

Osiguravanje zdravih ekonomskih temelja ključno je za održavanje postojanog rasta kineskog gospodarstva, rekao je Li, naglašavajući da je Kina poduzela snažne mjere za ublažavanje šokova izazvanih čimbenicima koji su veći od očekivanih te je brzo i odlučno uvela paket politika za stabilizaciju gospodarstva. “Imamo povjerenje i sposobnost da glavne ekonomske pokazatelje održimo unutar odgovarajućeg raspona.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.