Povjerenica EK za koheziju i reforme Elisa Ferreira posjetila Osijek

ovjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira posjetila je u petak Osijek gdje se u nazočnosti ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Nataše Tramišak sastala s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem.

Gradonačelnik Ivan Radić zahvalio je povjerenici Ferreira i ministrici Tramišak na obilasku projekata koje realiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a kojih ne bi bilo bez pomoći Europske unije.

– Govorimo o Poduzetničkom inkubatoru BIOS gdje smo se našli s našim poduzetnicima i najavili izgradnju IT parka u Osijeku, zatim o Gospodarskom centru i studentskom domu, te našem biseru, Tvrđi, koja će krajem iduće godine biti gotova i u funkciji. Drago mi je da je povjerenica zadovoljna s našim prekrasnim gradom, upoznala naše projekte i našu gostoljubivost – izjavio je osječki gradonačelnik Radić.

Povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira podsjetila je na upravo potpisan Sporazum o partnerstvu između Europske komisije i Republike Hrvatske, koji Hrvatskoj omogućuje korištenje bespovratnih devet milijardi eura iz fondova EU u razdoblju do 2027. godine. Istaknula je kako će projekti koje je obišla podići kvalitetu života u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

– Također smo razgovarali i o projektima za područja koja trebaju revitalizaciju i prelazak iz prošlosti u budućnost, a koja će s vremenom generirati nove ideje, tehnologije i rješenja – dodala je povjerenica Ferreira.

Više na:

Povjerenica EK za koheziju i reforme Elisa Ferreira posjetila Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.