Glasnogovornik: Pokušaji korištenja pitanja vezanih uz Xinjiang za zadržavanje Kine neće postići ništa

Photograph of the United Nations entrance and building in Geneva, Switzerland.

Činjenice su više puta dokazale da su politiziranje ljudskih prava i prakticiranje dvostrukih standarda krajnje nepopularni, a pokušaji korištenja pitanja vezanih uz Xinjiang za zadržavanje ili obuzdavanje Kina neće postići ništa, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Prema medijskim izvješćima, 51. sjednica Vijeća za ljudska prava odbacila je 6. listopada nacrt odluke o Xinjiangu koji su predvodili SAD.

Odgovarajući na medijski upit, glasnogovornik je rekao da već neko vrijeme SAD i neke druge zapadne zemlje dezinformiraju javnost o Xinjiangu i provode političke manipulaciju u ime ljudskih prava jednostavno kako bi blatile imidž i obuzdale razvoj Kine.

“Međunarodnu zajednicu neće biti lako zavesti. Unatoč pritisku SAD-a i nekih drugih zapadnih zemalja na države članice, nacrt odluke završio je bez podrške većine članova Vijeća za ljudska prava, posebice mnogih članica svijeta u razvoju”, rekao je glasnogovornik, dodajući da program za koji se zalažu SAD i neke druge zapadne sile ponovno nije dobio međunarodnu podršku.

“Pozivamo SAD i neke druge zapadne sile da napuste političke manipulacije, dezinformacije i potiskivanje, vrate se na kolosijek dijaloga i suradnje i daju stvarne doprinose globalnom napretku ljudskih prava”, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.