Kineski izaslanik pozvao na suzdržanost na Korejskom poluotoku

The United Nations Security Council meets to discuss a ballistic missile test by North Korea, Wednesday Oct. 5, 2022, at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews)

Kineski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima (UN-u) u srijedu je pozvao sve povezane strane da ostanu mirne, budu suzdržane i ne poduzimaju nikakve poteze koji bi mogli eskalirati napetosti na Korejskom poluotoku.

Prema Geng Shuangu, zamjeniku stalnog predstavnika Kine pri UN-u, Kina je primijetila nedavne aktivnosti Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK-e) u vezi s lansiranjem projektila te nedavno održavanje zajedničkih vojnih vježbi SAD i drugih zemalja u regiji.

“Nedavne lansirne aktivnosti DNRK-e održane prije i poslije vojnih vježbi i ne postoje izolirano”, rekao je Geng na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a o situaciji na Korejskom poluotoku.

Geng je rekao da su SAD i druge zemlje uspostavile suradnju na nuklearnim podmornicama i tvrde da su rasporedile strateška sredstva u regiji.

“Ove radnje intenziviraju sučeljavanje, stvaraju napetost i povećavaju rizik od sukoba”, rekao je. “Rješavanje pitanja poluotoka neodvojivo je od zdravog političkog i sigurnosnog okruženja. Nadamo se da će relevantne zemlje staviti regionalni mir i sigurnost na prvo mjesto i stvoriti povoljno okruženje za mir i stabilnost na poluotoku.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.