19. saziv Centralnog komiteta KPK dovršio 7. plenarno zasjedanje

19. saziv Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) zaključio je u srijedu  u Pekingu sedmo plenarno zasjedanje s izdanim priopćenjem.

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-e, održao je važan govor na četverodnevnom zasjedanju, kojim je predsjedao Politički biro Centralnog komiteta KPK-e.

Na plenarnom zasjedanju odlučeno je da će 20. nacionalni kongres KPK-e započetu 16. listopada u Pekingu, navedeno je u priopćenju.

S ovlaštenjem povjerenstva Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e, Xi je podnio izvješće o radu plenumu.

Na plenarnom zasjedanju raspravljeni su i usvojenomu izvješće koje će 19. Centralni komitet KPK podnijeti 20. Nacionalnom kongresu KPK-e, izvješće o radu 19. saziva Centralne komisije za disciplinske inspekcije kongresu te amandmani Statuta KPK -e.

Spomenuta tri dokumenta bit će dostavljena predstojećem kongresu na razmatranje i raspravu, stoji u priopćenju.

Tijekom sjednice, Xi je pružio obrazloženje nacrta izvješća 19. saziva Centralnog komiteta KPK-e 20. Nacionalnom kongresu KPK-e. Wang Huning pružio je objašnjenja  nacrta amandmana Statuta  KPK-e.

Sedmo plenarno zasjedanje 19. saziva Centralnog komiteta KPK-e započelo je u Pekingu 9. listopada, a prisustvovalo je 199 punopravnih članova i 159 zamjenika. Članovi Centralne komisije za disciplinske inspekcije i vodeći dužnosnici srodnih resora također su bili prisutni bez prava glasa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.