Objavljeno islandsko izdanje 1. sveska knjige ‘Xi Jinping: Upravljanje Kinom

Islandsko izdanje prvog sveska knjige “Xi Jinping: Upravljanje Kinom” objavljeno je u utorak na svečanosti održanoj u Konferencijskom centru Harpa u glavnom gradu Reykjaviku.

Pohvalivši izdanje, kineski i islandski dužnosnici na događaju izrazili su nadu da će knjiga poboljšati međusobno razumijevanje između dviju zemalja.

Bivši islandski predsjednik Ólafur Ragnar Grímsson tijekom svog govora na događaju prisjetio se svoje interakcije s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i pozdravio islandsko izdanje knjige. Rekao je kako je objavljivanje knjige na različitim jezicima – do sada 37 – pogodno za dijalog između Kine i ostatka svijeta.

Islandsko izdanje dodatno će ubrzati međusobno razumijevanje i prijateljsku razmjenu između Kine i Islanda, rekao je Grímsson, dodajući kako je razumijevanje Kine ključno za razvoj svijeta danas i u budućnosti.

Prvi svezak knjige od 18 poglavlja prikupio je 79 govora, razgovora, intervjua, uputa i korespondencije predsjednika Xija od 15. studenog 2012. do 13. lipnja 2014. Pruža uvid u njegovu misao o socijalizmu s kineskim obilježjima, kineskom snu i druge važne pojmove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.