Prvih pet kineskih nacionalnih parkova proslavilo godišnjicu

default

Kineski nacionalni parkovi postigli su početni napredak u promicanju ekološke zaštite, institucionalne izgradnje i sklada između čovjeka i prirode, objavila je novinska agencija Xinhua.

Prvih pet kineskih nacionalnih parkova obilježilo je godinu dana od osnutka u listopadu 2021.

Ovi nacionalni parkovi protežu se kroz 10 kineskih provincija i regija, a posvećeni očuvanju važnih rezervata divljih životinja, kao i dragocjenih vrsta kao što su divovske pande i sibirski tigrovi.

Također je navedeno kako su nacionalni parkovi napredovali u istraživanju puta koji bi mogao zaštititi ekologiju i istovremeno poboljšati život lokalnog stanovništva. Nacionalni park Tropskih prašuma Hainan na otoku Hainan u južnoj Kini preselio je seljane i razvio alternativne industrije poput uzgoja gljiva i čajevca. Mnogi seljani sada mogu dobiti dividende zarađene od ovih industrija i poboljšati svoj život.

Kina je na 15. sastanku Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti 12. listopada 2021 najavila uspostavu pet nacionalnih parkova. Parkovi pokrivaju područje od gotovo 230 000 četvornih kilometara, pružajući utočište za gotovo 30% zaštićenih kopnenih vrsta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.