Glasnogovornik: Kvaliteta kineskog umjereno prosperitetnog društva daleko je iznad očekivanja

Sun Yeli, glasnogovornik 20. Nacionalnog kongresa KPK-e je 15. listopada u Pekingu rekao da je Kina  dovršila izgradnju umjereno prosperitetnog društva čija je kvaliteta daleko iznad očekivanja s početka reformi i otvaranja prema svijetu. Kvaliteta umjereno prosperitetnog društva je ostvarila cilj i zadovoljila zahtjeve postavljene na 18. Nacionalnom kongresu KPK-e.

Kako je rekao Sun, do 2020. godine, kineski je BDP dostigao 101,6 bilijuna nuana te je na drugom mjestu u svijetu, a prosječan BDP po glavi stanovnika premašio je 10 tisuća dolara. U Kini živi više od 400 milijuna građana sa srednjim prihoduma, koji čine najveću svjetsku grupu sa srednjim prihodima, s najvećin potencijalom rasta. Do kraja 2020., svih 98,99 milijuna siromašnih stanovnika u ruralnim područjima  oslobođeno je siromaštva te je u 832 nekadašnja siromašna gradića i 128 tisuća nekadašnjih siromašnih sela dokinuto siromaštvo, što do sad nije zabilježeno u povijesti Kine, a također predstavlja čudo u povijesti dokidanja siromaštva.

Temeljem postignuća 19. Nacionalnog kongresa, na 20. Nacionalnim kongresu će se u generalno odrediti strategija u dva koraka za sveobuhvatan dovršetak izgradnje moderne snažne socijalističke zemlje, pri čemu će se staviti naglasak na strateške zadatake i važne poteze u predstojećih 5 godina. „Prema budućnosti, idemo s povjerenjem, samopouzdanjem i sposobnošću za realizaciju novih ciljeva“, istaknuo je Sun Yeli.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.