Kina osvojila dvije zlatne medalje na posebnom izdanju natjecanja WorldSkills Competition 2022

Kineski sportaši Wu Hongyu i Zhou Chujie osvojili su na posebnom izdanju natjecanja WorldSkills 2022. održanom u nedjelju dvije zlatne medalje, u natjecanjima u računalno numeričko upravljanom (CNC, eng. computer numerical control) tokarenju i CNC glodanju.

Oba natjecanja održana su u Leonbergu u Njemačkoj od 10. do 15. listopada, a privukla su globalne natjecatelje iz 26 zemalja i regija.

Natjecanje WorldSkills, poznato kao “Olimpijada svjetskih strukovnih vještina”, održava se svake dvije godine, s ciljem unaprjeđenja i promicanja razvoja strukovnih vještina diljem svijeta.

Ye Junfeng, dekan Strojarskog tehničkog koledža u Guangdongu, rekao je za Kinesku medijsku grupu (CMG, eng. China Media Group) da je najistaknutija značajka natjecanja WorldSkills usklađivanje vještina s praktičnim proizvodnim operacijama, jer se teme natjecanja temelje na stvarnim proizvodnim zadacima.

Kineski natjecatelji koji su osvojili zlatne medalje odražavaju unaprjeđenje razine vještina u Kini i njezin rast u proizvodnoj industriji, rekao je Ye.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.