5. međunarodna znanstvena SST konferencija

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ove je godine domaćin i organizator pete po redu međunarodne znanstvene konferencije “International Conference on Smart Systems and Technologies 2022“ (SST 2022).

Svečanome otvorenju konferencije, koja se održala u srijedu u Hotelu Osijek, nazočio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što se u Osijeku održava još jedna SST konferencija. Naglasio je i važnost ovoga područja ističući kako su nove tehnologije ono čemu teži i Grad Osijek.

– IT sektor nam je iznimno važan, osobito kada govorimo o gospodarstvu. Imamo dosta najava ulaganja investitora u nove proizvodne pogone, koji se također bave najnovijim tehnologijama. To je je naša strateška odrednica i zbog toga nam je FERIT posebno važan. Velika većina investitora koja dolazi u Osijek, uz kontakt s gradskom upravom žele kontakt i s FERIT-om kao nositeljem kvalitete i izvrsnosti u ovom području. FERIT sa svojim razvojnim i istraživačkim potencijalom, kao i s kadrovima koji su prijeko potrebni na tržištu rada, ima dovoljno kapaciteta za pružanjem potpore investitorima koji dolaze – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Više na: https://www.osijek.hr/u-osijeku-5-medunarodna-znanstvena-sst-konferencija/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.