Europski političari i stručnjaci komentirali izvješće 20. nacionalnog kongresa KPK-e

Ovih je dana mnogo političara i stručnjaka iz europskih zemalja posvetilo veliku pozornost 20. Nacionalnom kongresa Komunističke partije Kine te su dali komentare i mišljenja o Izvješću kongresa.

Bivši potpredsjednik poljske vlade Janusz Piechociński rekao je da je Kina dala veliki doprinos prosperitetu i oporavku svjetskog gospodarstva te je važan i pouzdan partner.

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Čehoslovačke Roman Blaško smatra da je izvor kineske moći stabilnost strateškog planiranja u različitim područjima i aspektima, a kineski koncept održivog razvoja vrijedan je učenja za Europu.

Talijanski profesor međunarodne političke ekonomije Fabio Massimo Parenti rekao je da je u izvješću s 20. Nacionalnog kongresa KPK-e još jednom ponovljen njezin veliki cilj— promicanje izgradnje zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu, koja će koristiti cijelom čovječanstvu te miru i razvoju svijeta.

Predsjednik Udruženja prijateljstva BiH i Kine Faruk Borić rekao je da će se na Kongresu odrediti put Kine u narednih pet godina, pa i dulje u budućnost, a Kina, nikada snažnije uključene u globalne tokove, utječe na cijeli svijet, uključujući i njoj udaljene kutke na samom kraju Morskog puta svile kao što je Bosna i Hercegovina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.