Najmanje 30 uhićenih u akciji policije i Uskoka na osječkom području

Uskok i osječko-baranjska policija u srijedu su pokrenuli akciju u kojoj su u tijeku uhićenja i pretresi domova i poslovnih prostora najmanje tridesetak osoba osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zlouporabu droga.

Tzv. hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

– Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je Uskok.

Uskok je priopćio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju.

Priopćenje PU osječko-baranjske

– Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske provode realizaciju operativne akcije u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

U tijeku su uhićenja više desetaka osoba i provođenje dokaznih radnji zbog sumnje da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U uhićenju osumnjičenih osoba te provođenju ostalih mjera i radnji sudjeluje oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

Operativna akcija rezultat je višemjesečnog rada PU osječko-baranjske, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.