Dužnosnik pozdravio pozitivan napredak u izgradnji zelenog Pojasa i puta

Postignut je pozitivan napredak u promicanju zelenog razvoja inicijative Pojas i put, rekao je u petak zamjenik ministra ekologije i okoliša Zhai Qing.

Osnovana je međunarodna koalicija za zeleni razvoj Pojasa i puta, koja trenutno ima više od 150 partnera iz preko 40 zemalja, rekao je Zhai na tiskovnoj konferenciji održanoj na marginama 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Koalicija je radila na jačanju političkih dijaloga i zajedničkog istraživanja te poduprla Program Ujedinjenih naroda. za održivi razvoj do 2030., rekao je.

Uloženi su napori u unaprjeđenje inovacije i razmjene zelenih tehnologija te  obrazovanje stručnjaka za upravljanje okolišem.

“Obučili smo oko 3000 osoblja za upravljanje okolišem, stručnjaka i znanstvenika iz više od 120 zemalja, gradeći konsenzus i sinergiju za zeleni razvoj”, rekao je Zhai.

Inicijativa Pojas i put, koju je Kina predložila 2013. godine, predviđa trgovinske i infrastrukturne mreže koje povezuju Aziju s Europom i Afrikom duž drevnih staza Puta svile.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.