Iz raznih krugova u Europi: Visoke ocjene o širenju otvaranja Kine prema svijetu

Tekući 20. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine privukao je široku pozornost međunarodne zajednice te su političari i stručnjaci iz raznih europskih zemalja, komentirajući na ovo veliko političko događanje, visoko cijenili doprinos Kine svijetu i odlučno širenje otvaranja Kine prema svijetu.

Predsjednica crnogorske Skupštine Danijela Đurović je rekla da je Komunistička partija Kine spremna na promišljanje i zauzima strateški pristup te u različitim društveno-političkom uvjetima traži prikladne odgovore, što je razlog njezine dugovječnosti. „Svakako moramo imati u vidu da je KPK spremna na promišljanje i strateßki pristup te je spremna pružiti prikladne odgovore u različitim društveno-političkim i geopolitičkim kontekstima. To su važne odlike, koje  u smislu strateškog promišljanja, sve političke stranke trebaju imaju u vidu.“

Victor Stepaniuc, nekadašnji potpredsjednik Vlade Republike Moldavije  istaknuo je kako  je 20. Nacionalni kongres KP Kine veliki međunarodni događaj koji je privukao široku pozornost raznih zemalja. Kongres je postavio ciljeve Kine u nadolazećih 5 godina, a također je pružio razne vizije za razvoj svijeta, čime je Kina, svojim razvojnim smjerom, pružila putokaz svijetu.

Kostadin Kostadinov, zastupnik Parlamenta Bugarske i predsjednik stranke Revival smatra da „u Izvješću s 20. Nacionalnog kongresa KP Kine postoje brojne svijetle točke među kojima sam najviše fasciniran  opisom modernizacije s kineskim značajkama. Ovo pokazuje da Kina, kao velika zemlja, ima sve više samopouzdanja na putu za realizaciju nacionalnog preporoda.“

Serdečnji Oleksandr, ekonomist iz Ukrajine i stručnjak za međunarodnu trgovinu i investicije smatra da su u Izvješću s 20. Nacionalnog kongresa KP Kine sustavno obrazloženi ciljevi, zadaci i političke smjernice KP Kine za razvoj države u idućih 5 godina, uključujući smjernice za realizaciju visokokvalitetnog razvoja, provođenje napretka države kroz znanost i obrazovanje, usavršavanje znanstveno-tehnološkog inovativnog sustava kao i ubrzanje unapređenja modernizacije gospodarskog sustava itd.. Kina, kada je u pitanju gospodarski razvoj, uvijek stavlja narod u središte, radi povećanja blagostanja građana i poboljšanja života kineskog naroda, zaključio je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.