Otvorena Afrička postaja Kineskog festivala dokumentarnog filma

Foto: CMG

Kineski festival dokumentarnog filma konačno je stigao u Afriku. Niz višejezičnih igranih i dokumentarnih filmova koji ističu jedinstvene značajke kineskog upravljanja bit će od 26. listopada dostupni afričkoj publici putem afričkih glavnih medijskih platformi i inozemnih institucija.

Kineski festival dokumentarnog filma, u zajedničkoj organizaciji Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group) i kineskog Ministarstva kulture i turizma, privukao je više od 70 medijskih kuća i međunarodnih organizacija iz preko 40 zemalja koje sudjeluju u projekcijama tijekom posljednja četiri mjeseca.

Afrička postaja Kineskog festivala dokumentarnog filma otvara prozor za Afrikance kroz koji putem živopisnih vizualnih prikaza i srdačnih priča bolje mogu vidjeti modernizaciju Kine te prikazuje sliku Kine na novom putovanju u svim aspektima, zbližavajući narode Kine i Afrike.

Shen Haixiong, predsjednik CMG-a, rekao je kako su slike i videozapisi poput “maslačaka”, koji siju sjeme suradnje s vjetrom komunikacije.

Budući da je Kineski festival dokumentarnog filma prvi poseban događaj koji se održava u određenoj regiji, ukazuje na još jedno postignuće kinesko-afričke medijske suradnje te međuljudskih i kulturnih razmjena, rekao je Shen.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.