Priljev izravnih stranih ulaganja u Kinu premašio trilijun juana u razdoblju od siječnja do rujna

Izravna strana ulaganja u kinesko kopno u stvarnoj su se upotrebi u prvih devet mjeseci ove godine povećala za 15,6% na godišnjoj razini, dostigavši 1,00376 bilijun juana, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Uslužna industrija zabilježila je rast izravnih stranih ulaganja od 6,7% na godišnjoj razini na 741,43 milijardu juana, dok je priljev visokotehnoloških industrija porastao za 32,3% u odnosu na prethodnu godinu, pokazali su podaci ministarstva.

Konkretno, izravna ulaganja u visokotehnološku proizvodnju porasla su za 48,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su u sektoru usluga visoke tehnologije porasla za 27,9% na godišnjoj razini.

Tijekom tog razdoblja ulaganja iz Njemačke porasla su za 114,3%, iz Republike Koreje za 90,7%, iz Japana za 39,5% i iz Ujedinjenog Kraljevstva za 22,3%.

Tvrtke financirane iz inozemstva u Kini i dalje su optimistične po pitanju kineskog tržišta i općenito govore dobro o kineskom poslovnom okruženju, kao i o makroekonomskoj politici, rekao je u četvrtak na tiskovnoj konferenciji Sun Xiao, glasnogovornik Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.