Xi naglašava ruralnu revitalizaciju u inspekcijama u Shaanxi, Henan

Kineski predsjednik Xi Jinping naglasio je unapređenje ruralne revitalizacije u cijelosti i neumorno nastojanje da se postigne poljoprivredna i ruralna modernizacija.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Centralne vojne komisije, dao je primjedbe tijekom svog inspekcijskog putovanja u grad Yan’an u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Shaanxi i grad Anyang u središnjoj Kini, kineska pokrajina Henan, od srijede do petka.

Izašavši iz vlaka u srijedu poslijepodne, Xi se vozilom uputio izravno u selo Nangou u Yan’anu.

U tamošnjem voćnjaku, Xi je razgovarao s lokalnim seljanima, detaljno ih ispitujući o tome kako uzgajaju stabla jabuka i beru voće, koje su vrste jabuka sadili, po kojim se cijenama prodaju njihove jabuke i koji su prihodi. Također se raspitivao o tome kako je selo razvilo sadnju jabuka i druge industrije.

Tijekom posjeta kampusu srednje škole Yan’an u gradu, Xi je izrazio nadu da će škola podupirati duh Yan’ana kada prenosi znanje i njeguje vrline. Xi je u učionici pitao učenike o njihovim idealima i što žele raditi kad odrastu.

Xi je u petak ujutro posjetio memorijalnu dvoranu za kanal Hongqi u gradu Linzhou, u pokrajini Henan. Kanal, projekt navodnjavanja izgrađen na strmim planinama Taihang, nazvan je “rijekom koju je napravio čovjek na nebu”.

U petak poslijepodne, Xi je posjetio ruševine Yin, ostatke prijestolnice kasne dinastije Shang (1600.-1046. pr. Kr.), u sjeverozapadnom predgrađu Anyanga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.