Provedeno testiranje prije lansiranja za laboratorijski modul Mengtian

Foto: VCG

Testiranje cijelog sustava za nadolazeće lansiranje laboratorijskog modula kineske svemirske postaje Mengtian provedeno je u subotu u Centru za lansiranje svemirske letjelice Wenchang u južnokineskoj pokrajini Hainan.

Test prije lansiranja bio je procijeniti funkcionalnost Mengtiana i koordinaciju između različitih sustava prije nego što se laboratorijski modul pošalje u orbitu u odgovarajuće vrijeme u bliskoj budućnosti.

Test je uključivao Pekinški centar za kontrolu svemirskih letjelica, Centar za lansiranje svemirskih letjelica Wenchang, Kontrolni centar za satelite Xi’an u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Shaanxi, te sve nadzorne stanice i plovila povezana s lansiranjem.

“Zajednički test cijelog sustava, koji se odvija oko misije lansiranja, uglavnom je usmjeren na eksperimentalnu provjeru sučelja i procesa svih sustava. Normalan završetak cijelog zajedničkog testa daje dokaz da je sve spremno za lansiranje našeg Mengtiana laboratorijskog modula i čekamo službeno lansiranje misije,” rekao je Wang Saijin, zamjenik glavnog inženjera u Pekinškom zračnom kontrolnom centru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.