John Lee obećao jačanje nacionalnog obrazovanja

Foto: CFP

John Lee, izvršni upravitelj kineske Posebne upravne regije Hong Kong, rekao je u subotu da će vlada Hong Konga poticati škole na neprestano revidiranje nastavnih planova i programa osnovnih i srednjih škola kako bi uključile elemente poput nacionalne povijesti i geografije.

Nacionalno obrazovanje važan je dio obrazovanja o vrijednostima i važan cilj učenja u školama te mora biti ukorijenjeno u školama, rekao je Lee na svečanosti otvorenja hongkonškog Obrazovnog instituta Huaxia.

Posljednjih je godina vlada Hong Konga uložila napore u promicanje nacionalne svijesti i domoljublja među mladim učenicima, a Lee je u prvom govoru o politikama nagovijestio da će vlada promicati nacionalno obrazovanje u školama, unutar i izvan učionica, kako bi ojačali nacionalni identitet i ponos učenika te zajednički zaštitili svijest o nacionalnoj sigurnosti.

Hongkonški Obrazovni institut Huaxia osnovalo je šest obrazovnih organizacija s ciljem promicanja obrazovanja i integriranja osjećaja domoljublja u sve vrste i razine škola kako bi se obrazovali stručnjaci za novo doba.

https://news.cgtn.com/news/2022-10-30/John-Lee-vows-to-strengthen-national-education-1eyKSrsLE88/index.html

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.