Kina napredovala u izgradnji velikih cestovnih projekata

Foto: VCG

Ukupno 299 novih projekata brzih cesta te nacionalnih i pokrajinskih magistrala pokrenuto je u Kini u prvih devet mjeseci ove godine, s ukupnom duljinom od 9645 km, priopćilo je Ministarstvo prometa.

Ukupna ulaganja u ove projekte dosegla su 882,6 milijardi juana (oko 123 milijarde američkih dolara), rekao je Gu Zhifeng, dužnosnik Ministarstva prometa, na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak.

Samo u rujnu pokrenuta su 34 nova velika cestovna projekta, rekao je Gu, dodajući kako su ukupne investicije u njih dosegle 385,3 milijardi juana, vrtoglavo se povećavši za oko 277% u odnosu na prethodni mjesec.

Gu je izjavio da će ministarstvo nastaviti povećavati napore za širenje učinkovitih ulaganja i ubrzanje provedbe niza velikih cestovnih projekata, kako bi bolje iskoristili ulogu ključnih projekata u stabilizaciji gospodarskih operacija.

1 KOMENTAR

  1. Kada sam zadnji puta posjetila Kinu shvatila sam kako je dobra prometna povezanost Kinezima ključna, što pokazuju silni kilometri autocesta koje su nanizali, a ne nedostaje im ni inovativnih rješenja. U Kini doista ne nedostaje predivnih cesta sa savršenim pogledom na prirodu. Primjerice, autocesta Hepu-Napo u jugozapadnoj kineskoj regiji Guangxi smatra se jednom od najljepših prometnica na svijetu. Betonska konstrukcija predstavlja snažan kontrast gustim šumama i brdima koje ju okružuju te stvara prekrasan prizor kojem mogu odoljeti tek rijetki. Koliko je meni poznato brzih cesta Kina ima najviše na svijetu, i dovoljno ih ima da bi se zemaljska kugla obišla više od tri puta. Kinezi dobru povezanost smatraju nužnom za rast regionalne ekonomije, a očito im inteligentnih rješenja ne nedostaje. Sve pohvale!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.