Xi čestitao Luli da Silvi na izboru za brazilskog predsjednika

Foto: Visual People

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je u ponedjeljak čestitku Luizu Inaciu Luli da Silvi na izboru za predsjednika Federativne Republike Brazil.

U poruci Xi je istaknuo kako Kina i Brazil, kao velike zemlje u razvoju i važne nacije u usponu, dijele široke zajedničke interese i odgovornosti.

Od uspostave diplomatskih veza Kine i Brazila  prije 48 godina, zajedničkim naporima uzastopnih vlada i svih sektora društava dviju zemalja, bilateralni su odnosi svjedočili dugoročnom razvoju, a suradnja u različitim područjima daje plodonosne rezultate.

Napominjući da Kina i Brazil ostvaruju dugoročno prijateljstvo, Xi je napisao kako produbljivanje uzajamno korisne suradnje služi temeljnim interesima dviju zemalja i njihovih naroda te je pogodno za održavanje regionalnog i svjetskog mira i stabilnosti i promicanje zajedničkog razvoja i prosperiteta.

Xi je napisao da pridaje veliku važnost razvoju kinesko-brazilskih odnosa i spreman je surađivati s novoizabranim predsjednikom Lulom, sa strateške visine i iz dugoročne perspektive, kako bi zajednički planirali i podigli kinesko-brazilsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na višu razinu te donijeli dobrobit dvjema zemljama i njihovim narodima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.