Xi dodijelio medalju prijateljstva čelniku Komunističke partije Vijetnama

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i kineski predsjednik, u ponedjeljak je Nguyen Phu Trongu, generalnom sekretaru Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama (KPV-e), dodijelio Medalju prijateljstva Narodne Republike Kine.

Svečanost je održana u Velikoj dvorani naroda u Pekingu. Wang Yi, član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK, kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova, pročitao je zapovijed o dodjeli.

Xi Trongu je uručio medalju, pozdravljajući ga kao nepokolebljivog marksista, bliskog druga i iskrenog prijatelja KPK-e.

Medalja predstavlja prijateljske osjećaje KPK-e i kineskog naroda prema Trongu i vijetnamskom narodu, simbolizira duboko prijateljstvo između Kine i Vijetnama kao “drugova i braće” te utjelovljuje žarku nadu dviju zemalja i dva naroda za bolju zajedničku budućnost, rekao je Xi.

Ističući kako su Kina i Vijetnam dobri susjedi i prijatelji “povezani planinama i rijekama, bliski kao usne i zubi”, Xi je rekao da su dvije zemlje istomišljenice, drugarice i partnerice koje dijele budućnost posvećene miru i napretku čovječanstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.