Xi održao razgovore s čelnikom komunističke partije Vijetnama

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i kineski predsjednik, razgovarao je u ponedjeljak s Nguyen Phu Trongom, generalnim sekretarom Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama (KPV-e).

Dvojica su se čelnika složili oko učvršćenja tradicionalnog prijateljstva, jačanja strateške komunikacije, povećanja međusobnog političkog povjerenja i pravilnog upravljanja razlikama, kako bi kinesko-vijetnamsko sveobuhvatno strateško partnerstvo suradnje u novom dobu podigli na novu razinu.

Xi je toplo pozdravio Trongov službeni posjet Kini nakon 20. Nacionalnog kongresa KPK-e, ističući da je posljednjih godina održavao blisku komunikaciju s Trongom na različite načine i postigao mnoge važne konsenzuse o usmjeravanju razvoja kinesko-vijetnamskih odnosa. “Ti su konsenzusi u potpunosti provedeni i postignuti su izvanredni rezultati”, rekao je.

Xi je predstavio glavne točke 20. Nacionalnog kongresa KPK-e. Rekao je da povijesna postignuća ostvarena u korist Partije i države u novom dobu u potpunosti dokazuju kako je put socijalizma s kineskim značajkama u skladu sa stvarnošću Kine, odražava volju kineskog naroda i ispunjava zahtjeve vremena.

Pozvao je KPK i KPV da teže sreći naroda i napretku čovječanstva, ulože sve napore u unaprjeđenje socijalističke modernizacije i nikada ne dopuste da itko ometa njihov napredak ili bilo koja sila uzdrma institucionalne temelje njihova razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.