Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je u ponedjeljak čestitku Globalnom obilježavanju Svjetskog dana gradova 2022. i Drugoj globalnoj konferenciji gradova o ciljevima održivog razvoja održanima u Šangaju.

Uz viziju Bolji grad, bolji život, Globalno obilježavanje Svjetskog dana gradova posvećeno je promicanju održivog razvoja gradova diljem svijeta, što ima veliku važnost za poticanje razvojne paradigme koja uključuje dobrobit za sve, ravnotežu, koordinaciju, uključenost, uzajamno korisnu suradnju i zajednički prosperitet, rekao je Xi.

Predsjednik je izrazio nadu da će gradovi aktivno sudjelovati u Globalnoj razvojnoj inicijativi, ubrzati provedbu Programa za održivi razvoj 2030. Ujedinjenih naroda (UN-a) i Nove urbane agende, pridonijeti učinkovitom gospodarskom oporavku, poboljšati ekološku kvalitetu okoliša, unaprijediti učinkovitost urbanog upravljanja i zajednički promicati globalni održivi razvoj.

Globalno obilježavanje Svjetskog dana gradova i Druga globalna konferencija gradova o ciljevima održivog razvoja započeli su u ponedjeljak u Šangaju pod temom “Djelujmo lokalno kako bi postali globalni”, u zajedničkoj organizaciji kineskog Ministarstva stanovanja i urbano-ruralnog razvoja, općinske vlade Šangaja i programa UN-Habitat.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.