Zajedničko uživanje u prilikama Kineskog međunarodnog uvoznog sajma——Sustavno otvaranje Zone slobodne trgovine u Šangaju donosi široke koristi poduzećima iz cijelog svijeta

Peti Kineski međunarodni uvozni sajam održati će se u Šangaju prema planu. Svake godine se na sajmu vide novosti i promjene, a ova godina nije izuzetak. Na predstojećem petom sajmu će se novo formirati zona za poljoprivredni uzgoj i umjetnu inteligenciju, a u zonu inovacije će se uvesti i elementi sporta te modernog dizajna. Mislim da Uvozni sajam sve više nalikuje kaledioskopu te prikazuje različite poglede iz različitih perspektiva.

U izgradnji ovog “kaleidoskopa”, Zona slobodne trgovine u Šangaju ima ključnu ulogu. Budući da je riječ o uvoznom sajmu, najvažnije pitanje koji je bilo prvo potrebno riješiti je omogućivanje globalnim poduzećima da što brže završe carinski proces i dopreme proizvode u Kinu. Šangajska zona slobodne trgovine uspostavila je sustav u kojem roba prvo ulazi u zonu, a deklarira se kasnije. Jednostavnije rečeno, strana poduzeća mogu prvo izvući svoju robu u lukama prema važećim carinskim procedurama i uvesti je u zonu slobodne trgovine, a nakon toga u određeno vrijeme dovršiti proces deklaracije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.