Kina organizirala događanja za globalni razvoj mladeži i klimatske promjene

Foto: VCG

Plan djelovanja za globalni razvoj mladeži i Globalni tjedan mladeži za klimu započeli su u ponedjeljak u Pekingu, u nastojanju promicanja angažmana mladeži u globalnom razvojnom planu.

Na događanjima putem interneta i osobno sudjeluje više od 300 mladih izaslanika iz cijelog svijeta.

Plan djelovanja za globalni razvoj mladeži, koji su pokrenuli Svekineski savez mladeži i organizacijski odbor Svjetskog foruma za razvoj mladeži, primat će prijave za projekte razvoja mladeži na globalnoj razini. Odabrat će 100 prijava i provesti aktivnosti izgradnje kapaciteta i razmjene.

“Nadamo se da će plan djelovanja dodatno potaknuti mlade ljude diljem svijeta da svojim konkretnim djelovanjem pridonesu provedbi UN-ovih ciljeva održivog razvoja i Globalne razvojne inicijative te unaprijediti razmjenu iskustava i međunarodnu suradnju na razvoju mladeži”, rekao je Fu Zhenbang, potpredsjednik Svekineskog saveza mladeži.

Klima je važno područje u kojem mladi mogu doprinijeti globalnom razvoju. Globalni klimatski tjedan mladeži, koji je pokrenuo Globalni savez sveučilišta za klimu, organizirat će niz aktivnosti vezanih uz klimatska pitanja diljem svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.