Kineski izaslanik pozvao na uklanjanje prepreka ruskom izvozu žitarica i gnojiva

Foto: VCG

Kineski izaslanik pozvao je u ponedjeljak relevantne zemlje da poduzmu konkretne mjere kako bi uklonile prepreke s kojima se ruski izvoz žitarica i gnojiva suočava, upozoravajući protiv politiziranja i pretvaranja u oružje gospodarskih i trgovinskih pitanja.

Geng Shuang, zamjenik stalnog predstavnika Kine pri Ujedinjenim narodima (UN), navedeno je rekao na raspravi Vijeća sigurnosti UN-a o Crnomorskoj inicijativi za žitarice.

Kina je primila na znanje nedavnu objavu Rusije o suspenziji sudjelovanja u inicijativi, kao i odgovor Ukrajine, UN-a i drugih uključenih strana, rekao je Geng.

“Nadamo se da će uključene strane nastaviti komunicirati, obnoviti međusobno povjerenje i pronaći rješenje koje će zadovoljiti zabrinutosti svih strana”, rekao je, dodajući kako se Kina također nada da će glavni tajnik UN-a Antonio Guterres nastaviti igrati aktivnu ulogu u tom pitanju.

Pozvao je relevantne zemlje da u potpunosti odustanu od pogrešnog pristupa politiziranja i pretvaranja u oružje gospodarskih i trgovinskih pitanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.