Kineski ministar vanjskih poslova telefonski razgovarao s francuskom kolegicom

Foto: Visual People

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u utorak je telefonski razgovarao s francuskom ministricom za europske i vanjske poslove Catherineom Colonnom.

Ističući uspješno održavanje 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK-e), Wang je rekao da je jednoglasni izbor Xi Jinpinga za generalnog sekretara 20. saziva Centralnog komiteta KPK-e opravdao očekivanja te je zajednička težnja naroda i osigurat će da će divovski kineski brod ostane na pravcu, uhvati vjetar i zajaše valove.

Također je ponovno potvrdio kinesku neovisnu vanjsku politiku mira i predanost održavanju svjetskog mira i promicanju zajedničkog razvoja, što će pružiti snažnu pozitivnu energiju međunarodnoj zajednici u suočavanju s globalnim izazovima, rekao je.

Wang je istaknuo da Kina u politici prema Francuskoj i Europi održava kontinuitet i stabilnost te je spremna nastaviti promicati sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i EU-a te produbiti stratešku koordinaciju i suradnju Kine i Francuske.

Sa svoje strane, Colonna je rekla da su Francuska i Kina uvijek održavale međusobno povjerenje i suradnju kako bi zajednički zaštitile svjetski mir i stabilnost.

Francuska se nada bližim razmjenama na visokoj razini i dubljoj komunikaciji s Kinom kako bi unaprijedili zajedničke interese i nosili se sa zajedničkim izazovima, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.