Li Keqiang pozvao na snažniju komunikaciju među zemljama ŠOS-a

Kineski premijer Li Keqiang pozvao je u utorak zemlje Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a) na poticanje jače međusobne komunikacije u ostvarivanju regionalne integracije i stabilizaciji opskrbnih lanaca.

Premijer Li navedeno je rekao dok je bio domaćin 21. sastanka Vijeća šefova vlada država članica ŠOS-a.

Također je pozvao na daljnju suradnju u područjima sigurnosti, trgovine, opskrbe hranom i energijom, kao i međuljudskim razmjenama radi jačanja međusobnog političkog povjerenja i prijateljskih razmjena unutar ŠOS-a.

Govoreći o kineskom gospodarstvu, Li je rekao kako ove godine pokazuje trend stalnog oporavka zahvaljujući nizu politika i mjera, unatoč određenim neočekivanim pritiscima. Udvostručio je provedbu mjera i rekao da će država nastaviti promicati zdrav i stabilan razvoj gospodarstva.

Kineski premijer istaknuo je da će se Kina pridržavati temeljne državne politike reformi i otvaranja te slijediti put miroljubivog razvoja, posebice u kontekstu upravo završenog 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine. Kina će također nastaviti jačati suradnju s državama članicama ŠOS-a na svim frontama, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.