Yi Gang: Kinesko gospodarstvo se oporavlja, a juan će biti uglavnom stabilan

Foto: Visual People

Kinesko gospodarstvo općenito je zadržalo zamah oporavka unatoč silaznom pritisku, rekao je u srijedu guverner središnje banke Yi Gang, dodajući kako će potencijalna stopa gospodarskog rasta ostati unutar razumnog raspona.

Yi je navedeno rekao tijekom investicijskog samita globalnih financijskih čelnika čiji je domaćin Monetarna uprava Hong Konga.

Drugo najveće svjetsko gospodarstvo pokazalo je otpornost u trećem tromjesečju rastom od 3,9% na godišnjoj razini, 3,5 postotnih bodova brže nego u prethodnom tromjesečju, dodao je.

Kineski juan bio je ove godine relativno stabilan u odnosu na košaricu valuta zahvaljujući zdravim dugoročnim temeljima kineskog gospodarstva i višegodišnjoj provedbi normalizirane monetarne politike, rekao je Yi.

Yi je ponovio da će tržište igrati odlučujuću ulogu u određivanju tečaja juana. Dodao je kako će razina valute, kao i njezina vrijednost i paritet kupovne moći, biti uglavnom stabilni.

1 KOMENTAR

  1. I dalje će jačati potražnja za kineskom robom. Kina, koja je zauzela pristup nulte tolerancije na covid-19, također je uvelike izbjegla poremećaje zbog epidemije koji su pretrpjeli suparnički izvoznici, poput Vijetnama i Indonezije. Današnje kompanije sve više koriste model kružne ekonomije u svojem poslovanju, a posebice je to naglašeno u Kini. Naprimjer, jedan od pozitivnih primjera je Huawei kompanija koja je predvornik kružnog gospodarstva u Kini. Uvođenje plastično-željeznih paleta umjesto drvenih i kreiranje globalnog sustava recikliranja „Green Action“ samo su neki od najvažnijih primjera primjene koncepta kružne ekonomije u poslovanja Huawei kompanije. Ostale kineske kompanije poput Guangzhou Huadu Worldwide Transmission, GEMCo. Ltd i Mobike – također u svojem poslovanju posvećuju značaj kružnoj ekonomiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.