Osijeku gotovo 165 milijuna kuna iz NPOO-a

Osijeku je dodijeljeno gotovo 165 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021. – 2026. za financiranje projekta rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže, kolokvijalnog zvanog ,,Projekt Osijek 4”. Od tog iznosa 80 posto su sredstva Europske unije, a 20 posto je nacionalna komponenta.

Ugovor je potpisan u petak u Hrvatskim vodama u nazočnosti osječkog gradonačelnika Ivana Radića, koji je ustvrdio da je to iznimno značajna investicija jer će modernizirati dio vodoopskrbnog sustava grada Osijeka koji obuhvaća 770 kilometara vodovodne i 485 kilometara kanalizacijske mreže.

Gradonačelnik Radić objasnio je da projekt obuhvaća radove u Gundulićevoj, Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici, te u dijelu Vukovarske i Stepinčeve, kao i izgradnju vodovoda u Višnjevcu.

Osijek će ovime dobiti oko 30 kilometra nove i rekonstruirane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a gubitci vode smanjit će se za čak 25 posto. Ugradit će se daljinsko očitanje vodomjera, te povećati pouzdanost i sigurnost u vodoopskrbi i odvodnji – kazao je gradonačelnik Radić.

Više se nalazi na: https://www.osijek.hr/osijeku-gotovo-165-milijuna-kuna-iz-npoo-a-za-rekonstrukciju-i-izgradnju-vodoopskrbne-i-kanalizacijske-mreze/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.