Kina će potaknuti otvaranje tržišta kapitala, podržati inozemne kotacije: CSRC

Foto: CFP

Kinesko regulatorno tijelo za vrijednosne papire nastavit će poticati institucionalne reforme u vezi s inozemnim kotiranjem kineskih tvrtki, rekao je u subotu Fang Xinghai, potpredsjednik Kineske regulatorne komisije za vrijednosne papire (CSRC).

“Nastavit ćemo poboljšavati relevantne institucionalne aranžmane kako bismo dodatno olakšali prekogranična ulaganja domaćih i stranih ulagača i bolje podržali prekogranično financiranje tvrtki”, rekao je Fang na petom Međunarodnom gospodarskom forumu Hongqiao.

U smislu privlačenja više visokokvalitetnih inozemnih institucionalnih ulagača, Fang je rekao da kinesko tržište kapitala nudi čvrste osnove za dugoročni razvoj i da će regulatori ubrzati provedbu različitih mjera otvaranja.

Rekao je da će regulatori poboljšati programe povezivanja tržišta kao što su izdavanje globalnih depozitarnih potvrda i kineskih depozitarnih potvrda. Također će podržati različita poduzeća u njihovim naporima da izađu na inozemstvo u skladu s postojećim zakonima i propisima.

Fang je ponovio obećanje da će proširiti opseg sheme Stock Connect u jačanju suradnje između kineskog kopna i tržišta kapitala u Hong Kongu. Prekogranični investicijski kanal koji povezuje burze u Šangaju, Shenzhenu i Hong Kongu pomaže ulagačima na jednom tržištu da trguju udjelima na drugim tržištima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.